Gébert - Ulbert Project
Healing Hands

lemezbemutató

2018.02.23.


Pribojszki Mátyás Band
feat.
Bill Barrett
& Lazy Brad Lewis
2018.03.03.


Mojo Workings
2018.03.09.


Gary Moore
Emlékest 2018

2018.04.04.


Layla Zoe
2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Archívum

Kiosztották a Blues Blast Music Awards díjakat
2015-09-29 | hír


Szeptember 25-én a champaigni The Fluid Events Centerben kiosztották az idei Blues Blast Music Awards díjakat. A jelöltek listáját a Blues Blast Magazine munkatársai, zenei szakírók, rádiós műsorvezetők, fesztiválok támogatói, szórakozóhelyek tulajdonosai, vezetői és egyéb zeneipari szakemberek állították össze, szavazásra jogosultak pedig a világszerte nagy népszerűségnek örvendő online blues magazin hírlevelére feliratkozók voltak. A nagyszabású gála keretein belül életműdíjat kapott Eddy ’The Chief’ Clearwater és Jay Sieleman.A díjazottak:

Contemporary Blues Album
Elvin Bishop: Can’t Even Do Wrong Right

Traditional Blues Album
Mud Morganfield & Kim Wilson: For Pops

Soul Blues Album
Otis Clay & Johnny Rawls: Soul Brothers

Rock Blues Album
Tinsley Ellis: Tough Love

Acoustic Blues Album
Steve Earle & The Dukes: Terraplane

New Artist Debut Album
Magnus Berg: Cut Me Loose

Live Blues Album
John Mayall: Live In 1967

Historical / Vintage Album
John Mayall: Live In 1967

Blues Band
Mississippi Heat

Male Blues Artist
Elvin Bishop

Female Blues Artist
Marcia Ball

Sean Costello Rising Star Award
Selwyn Birchwood

hoati


Led Zeppelin újrakiadások: a kör bezárult
2015-09-27 | kritika


A Led Zeppelin egykori kiadója, a Warner hatalmas vállalkozás keretében fogott hozzá, hogy a legendás, stílusteremtő zenekar sorlemezeit bónusz felvételekkel kiegészítve ismét megjelentesse. Az albumokat a gitáros Jimmy Page keverte újra, aki mindig is rajta tartotta a szemét az életművön, nem engedte, hogy a kiadók mindenféle anyagokat adjanak ki, amelyek előbb-utóbb eltorzítják, vagy agyonnyomják a banda örökségét. Az újrakiadás-sorozat a Presence, az In Through The Out Door és a Coda megjelentetésével ért véget.

   

A két hét leforgása alatt feljátszott Presence hivatalosan 1976. március 28-án jelent meg, de a gyártás akadályoztatása miatt késéssel került a boltokba. Az akkori pletykák arról szóltak, hogy az album létrejöttét annak köszönhette, hogy Robert Plantot és feleségét görögországi vakációjuk során autóbaleset érte, minek folytán az énekes komoly kar- és lábcsonttöréseket szenvedett. Mivel emiatt az együttes lemondta az amerikai koncertkörutat, ismét stúdióba vonultak, és elkészítették a mai napig a leginkább alulértékelt lemezüket, amelynek borítóját a Houses Of The Holy grafikájáért felelős Hipgnosis tervezőcsapat készítette.
Az In Through The Out Doort, utolsó „igazi” stúdióanyagukat 1978 decemberében, az ABBA zenekar stockholmi, Polar nevet viselő stúdiójában készítették el. Munkamódszerük kényszerűségből megváltozott: eddig mindig közösen dolgozták ki a dalok ötletét, most azonban John Paul Jones és Robert Plant építette fel a számok szerkezetét, a másik két tag, Jimmy Page és John Bohnam folyamatos stúdióból való késése miatt. A lemez a világ minden táján az eladási listák első helyére került, és heteken át tartotta a pozícióját, de utólag már kijelenthető: a Led Zeppelin stúdióalbumai közül egyértelműen ez a leggyengébb.
A sorozat utolsó darabja, a Coda két évvel John Bonham halála és a Led Zeppelin feloszlása után, 1982. november 19-én került kiadásra. A lemezen addig hivatalosan meg nem jelent szerzemények hallhatóak, amelyeket 1970 és 1978 között vettek fel. Az eredeti formájában csupán nyolc dalt tartalmazó album borítója kívülről visszafogott, szerény benyomást kelt. A hátsó borítón gabonakörök adják a misztikum érzetét, belül fotómontázs a bandáról, a boldog szép időkből. A cím eredeti jelentése: egy zenei darab befejező tétele, lezárása.
A kiszerelés ezúttal is a szokásos, szimpla és dupla, a Codánál tripla CD, illetve vinyl lemez, digitális letöltés és Super Deluxe díszdoboz. A sorozat darabjai a díszdobozt leszámítva meglehetősen baráti áron kerültek forgalomba itthon is, így aki ezután tervezi beszerezni az életművet, annak mindenképp ajánlott, a fanatikus rajongók pedig úgyis megvették már őket.

Warner Bros. Records / Magneoton, 2015

hoati


Pure Blues koncertsorozat Jászberényben
2015-09-23 | koncertajánló


A 2015 ősze és 2016 tavasza között Jászberényben megrendezésre kerülő, nyolc estéből álló Pure Blues koncertsorozaton hazánk legnagyszerűbb zongoristái, szájharmonikásai, gitárosai és énekesei lépnek színpadra szombat esténként. A szervezők olyan muzsikusokat invitálnak, akik nem csupán kivételes hangszeres tudással rendelkeznek, de szenvedéllyel és ihletetten, nem utolsó sorban autentikus hangon szólaltatják meg a különböző korszakok és földrajzi régiók – Mississippi Delta, Chicago, Louisiana, Kansas City, Memphis, stb. – zenéjét. Törekedtek rá, hogy az ismertebb, elektromos hangszereken játszott irányzatok mellett az akusztikus instrumentumokon előadott tradicionális műfajok is teret kapjanak, és az 1950-es és 1960-as évek nagyvárosi bluesa mellett a háború előtt időszak, illetve a blues rokonműfajai – bluegrass, country, rockabilly, soul – is méltóképpen reprezentálásra kerüljenek. A Pure Blues koncertsorozat zenei alapkoncepciója szerint olyan produkciókra válthat jegyet az érdeklődő, amelyek korábban soha nem voltak láthatók-hallhatók: a meghívott csapatok mind vendégzenészekkel állnak fel, a double feature estéken közös produkciókat adnak elő, illetve direkt ezen alkalomra szerveződött társulások is színpadra lépnek. A zenei koncepció része az is, hogy a muzsikusok nem csupán a szokásos programot játsszák el, hanem olyan személyes kedvencekkel toldják meg a set listet, amelyeket mindig is szerettek volna előadni, de valamely megfontolásból rendre kimaradtak a hivatalos repertoárból. A koncerteknek a Lehel Film-Színház emeletén található B Part Caffe ad otthont.

Tervezett koncertek
szeptember 26. – Blues Bell feat. Szabó Tamás and Fekete Jenő
október 10. – Nyughatatlan, Inmates
november 14. – Boogie-woogie Piano Night (Nemes Zoltán, Kertész Bence, Ábel Viktor, Besenyei Csaba)
december 27. – Grunting Pigs, Long Tall Sonny & Sándor Béla feat. Szabó Gergő
február 13. – Rambling Blues Trio, Huckleberry Guys
március 12. – Tom Stormy, Rockabilly Circus feat. Ed Phillips
március 26. – Redneck Roadkill, Louisiana Double
április 27. – Szirtes Edina Mókus, Blues Quartet feat. Special Guests


Pribil György Emlékkoncert a Muzikumban
2015-09-16 | koncertajánló


Láttad a várost este… - Pribil György Rhythm & Blues Jamboree
2015. szeptember 20.
Budapest, Muzikum Klub


A hazai blues rock színtér egyik kiemelkedő alakjára, a 2013-ban tragikus körülmények között elhunyt kiváló gitáros és dalszerző Pribil Györgyre emlékeznek egykori zenésztársai, pályatársai és barátai egy remélhetőleg hagyományteremtő dzsemborin, szemezgetve az általa írt, előadott vagy kedvelt dalokból, egy felejthetetlen és utánozhatatlan életműből.

Tervezett program
18.30 – Cocklers
19.00 – New Black Mood
19.30 – Marlboro Man
20.00 – Stoned 100% Rolling Stones
20.30 – Janis Joplin Emlékzenekar / Claptones
21.00 – S-Modell

Fellépők
Kőszegi Zsolt, Garda Zsuzsa, Bacsa Gyula, Csibi Tamás, Dióssy D. Ákos, Gáspár Gergő, Gerdesits Ferenc, Gillián Gábor, Jókay Árpád, Madácsy Tamás, Mezei András, Nagy Liszt Zsolt, Vidák Róbert

Vendégek
Fekete Jenő, Ripoff Raskolnikov, Nagy Ádám, Szabó Attila

hoati


Eric Clapton: Forever Man
2015-09-12 | kritika


Eric Clapton olyan életművel büszkélkedhet, mely nehezen utolérhető: ő az egyetlen, akit háromszor is beiktattak a Rock And Roll Hall Of Fame-be – először, mint a Yardbirds, aztán a Cream tagjaként, majd szóló előadóként is. A Brit Birodalom Legkiválóbb Tagja kitüntetés tulajdonosa, tizennyolcszoros Grammy-díj nyertes és az élmezőnyben szerepel a minden idők 100 legjobb gitárosát felsoroló listán. A legendás muzsikus a 2007 októberében megjelent első teljes körű válogatása, a Complete Clapton után Forever Man címmel újabb, ezúttal csakis a Reprise Records-nál töltött három évtizedet felölelő két, illetve három CD-ből álló gyűjteménnyel jelentkezett. A zenei listák előkelő helyeit megjárt friss válogatás első lemezén stúdiófelvételek hallhatók, a merítés a nyolcvanas évek közepétől jelen évtized elejéig terjed. A második korongon koncertrészleteket találunk, ami lehetővé tette, hogy Clapton korábbi korszakai, a Creamben és a Blind Faith-ben töltött évek is megjelenítődjenek. A repertoár a bővített újrakiadást megélt Unplugged, a 24 Nights, a Live From Madison Square Garden és a One More Car, One More Rider dalaiból került kialakításra. Szólópályáját mindig is furcsa kettősség jellemezte: a legnagyobb slágerei szinte kivétel nélkül a saját érzelmes popballadái közül kerültek ki, miközben zenei szempontból a legjobb alakításait mindig mások blues vagy bluesos szerzeményével aratta. Talán ez utóbbi tényt is figyelembe vették a szerkesztők, hiszen a harmadik albumra többek között Bo Diddley, Robert Johnson, Tampa Red, Eddie Boyd és Sleepy John Estes feldolgozások kerültek. Eric Claptonnak, akit még John Mayall nevezett el tréfából „Lassúkezűnek”, a több mint öt évtizedet átfogó pályafutása során sikerült szinte minden akadályt leküzdenie. Napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, ám a turnézás elviselhetetlenül fárasztó számára, ezért a Forever Man megjelenésének napján, ami egybeesett hetvenedik születésnapjával, visszavonult a színpadtól.

Warner Bros. Records / Magneoton, 2015

hoati


Harmadik évadba lép a Blues Session koncertsorozat
2015-09-08 | koncertajánló


Szeptember 18-án a harmadik évadját kezdi a műfaj hazai élvonala mellett feltörekvő zenekaroknak, egy-egy külföldi bandának is bemutatkozási lehetőséget biztosító Blues Session koncertsorozat a budapesti Kossuth Klubban található Muzikumban.Tervezett koncertek
szeptember 18. – Kéknyúl
szeptember 20. – Láttad a várost este… – Pribil György Rhythm & Blues Jamboree
szeptember 25. – Magyar Atom
október 1. – Ripoff Raskolnikov Band
október 2. – Claptones, vendégek: Tátrai Tibor, Tóth János Rudolf, Janis Joplin Emlékzenekar
október 8. – Ütött-Kopott Angyal
október 9. – Blues B.R.Others Show
október 10. – Grunting Pigs & Pribojszki Mátyás Band
október 16. – Mojo Workings
október 22. – Soulbreakers lemezbemutató, vendégek: Tátrai Tibor és Tóth János Rudolf
október 24. – Message To Hendrix
október 30. – Ferenczi György és a Rackajam
október 31. – Muddy Shoes – „Egy híján 20”

hoati


Új koncertfelvételekkel jelentkezik Joe Bonamassa
2015-09-04 | hír


Joe Bonamassa a kortárs blues rock talán legfontosabb, és minden bizonnyal legmeghatározóbb egyénisége. A harmincas éveiben járó, hazánkban már többször megfordult muzsikus a közelmúltban kiadott, Muddy Waters és Howlin’ Wolf előtt tisztelgő Muddy Wolf At Red Rocks című koncertlemez után ősszel ismét élő kiadvánnyal jelentkezik. Az október 2-án megjelenő Live At Radio City Music Hall az év elején a New York-i Radio City Music Hall színpadán adott két teltházas koncertjét örökíti meg. A CD/DVD, CD/Blu-ray, bakelit és digitális változatban is kiadásra kerülő anyag félig akusztikus, félig elektromos hangszereken előadott szerzeményeket tartalmaz, de korábban kiadatlan élő felvételek, újonnan rögzített dalok és egy negyvenöt perces dokumentumfilm is felkerült a korongokra.

hoati