Little G Weevil
Something Poppin' tour
2018.04.24.-29.


Jack Cannon Band

feat. Nagy Ádám

& Petendi Tamás

2018.04.26.


Soulbreakers
lemezbemutató
Jazztelen
feat. Tátrai Tibor
2018.04.27.


Ryan McGarvey
2018.05.01.


Danny Bryant
2018.05.18.


Joe Bonamassa
2018.06.14.


Ten Years After
2018.07.01.


Henrik Freischlader Band
2018.09.12.


Layla Zoe

2018.10.17.

Ajánlott albumok

Hobo Blues Band
Hobo Blues Band
Vadászat
Little G Weevil
Little G Weevil
Something Poppin'
Janis Joplin
Janis Joplin
Farewell Song
Johnny Winter
Johnny Winter
Second Winter
Joe Bonamassa
Joe Bonamassa
You & Me
The Cash Box Kings
The Cash Box Kings
Royal Mint
Benny Turner
Benny Turner
My Brother's Blues
T-Bone Walker
T-Bone Walker
T-Bone Blues
Archívum

Tükröd vagyok - itt a Soulbreakers legújabb lemeze
2018-04-19 | koncertajánló


Miután a 2016-os X-Faktorban a zenekarok sorában az előkelő 2. helyet vívta ki magának a Soulbreakers, a csapat most egy új, magyar nyelvű dalokat tartalmazó albummal örvendezteti meg a heavy soul műfajának hazai rajongóit. A lemezbemutatónak a Muzikum ad otthont.

A Soulbreakerst nyolc éve Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros, ebben az együttesben azonban basszusgitáron játszik. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László ’Kyru’ is. Őket a ’90-es évek legendás rhythm & blues formációjából, a Kyru Gotta Humble-ből ismerhetjük. Egy tagcserét követően 2013 óta az együttes énekesnője Pleszkán Écska. Bemutatkozó lemezüket 2015-ben jelentették meg, melyen alapvetően a soul, a blues és a rock világából építkeztek. Az album Űrbőpusztán, egy régi magtárépület harmadik emeletén kiépített stúdióban került rögzítésre. A zenekar 2016-ban jelentkezett az X-Faktorba, mert szerették volna az általuk képviselt muzsikát a nagyközönséghez eljuttatni. Bekerültek a tizenkét döntős produkció közé, és ott a 2. legjobb együttesként végeztek, így ezen elképzelésüket nagyrészt sikerült megvalósítaniuk. A közelmúltban stúdióba vonultak, hogy elkészítsék új anyagukat. Míg a Beat Up! elsősorban angol nyelvű dalokat tartalmazott, addig a Tükröd vagyok címmel megjelenő kislemez nótái már magyar nyelvűek. A lemezbemutató koncertre április 27-én kerül sor a fővárosi Muzikumban. A Soulbreakers tagjai több éve jó barátságot ápolnak a Liszt Ferenc-díjas gitárvirtuóz, zeneszerző, érdemes művész Tátrai Tiborral, aki ez alkalommal ismét elfogadta meghívásukat, hogy jelenlétével és játékával tovább emelje az est fényét. A koncerten az együttes énekesnője egy különleges, egyedi ruhát visel majd, melyet direkt erre az alkalomra tervezett számára Katona Dóri Julis, a renaiChance alapítója. A márka régi ruházatot, lakástextileket használ fel kollekcióihoz, melyekben egyedi tervezésű ruhák, táskák, kiegészítők szerepelnek. Az est másik fellépője a hazai blues-rock szcéna méltán elismert power triója, a Bűdi Szilárd nevével fémjelzett Jazztelen zenekar.

hoati


Májusban zárul a Blues Session koncertsorozat évadja
2018-04-15 | koncertajánló


Májusban öt esttel zárul a Blues Session koncertsorozat ötödik évadja a Muzikumban. Két külföldi előadót is megtekinthetnek az érdeklődök: a Classic Rock magazin által „nemzeti blues kincs” címmel illetett Danny Bryant Angliából érkezik, míg a hazánkban már többször megfordult Homesick Mac Szabadkán született, de jó ideje már Svédországban éli életét.Tervezett koncertek
május 03. – Stoned - 100 % Rolling Stones 15. születésnapi koncert
május 05. – EC70 - Eric Clapton Tribute Band
május 15. – Homesick Mac
május 18. – Danny Bryant
május 19. – Fekete Jenő & Chuck Berry Rock ’n’ Rollers

A Muzikum Klub & Bisztró elérhetőségei
1088 Budapest, Múzeum utca 7.
Nyitva tartás: hétfő - szombat, reggeltől estig
Online jegyvásárlás: http://tixa.hu/muzikum_klub
E-mail: info@muzikum.hu
Web: http://muzikum.hu, http://www.facebook.com/MuzikumKlub

hoati


Harmadszor lép fel hazánkban Ryan McGarvey
2018-04-08 | koncertajánló


Bár még csak a harmincas évei elején jár, mégis rengeteg zenei díjat tudhat a zsebében Ryan McGarvey, aki immár harmadik alkalommal érkezik Budapestre. A 2010-es Crossroads Guitar Festival fellépői közé beválasztott, a Guitar Player Best New Talent versenyét megnyerő blues-rock gitáros a legnagyobb nevek elismerését is kivívta már zenéjével.

Ryan McGarvey 1986. október 30-án az új-mexikói Albuquerque városában született. A zenével szülei lemezgyűjteménye révén ismerkedett meg: a klasszikus rock nagyjain nőt fel, majd beleszeretett a bluesba. Eleinte Robert Johnson, Elmore James, John Lee Hooker, B.B. King, Albert King és Freddie King felvételeit hallgatta, később olyan kortárs blues előadók váltak kedvenceivé, mint Kenny Wayne Shepherd, Chris Duarte és Joe Bonamassa. Első sikerét 2006-ban a Guitar Center szervezésében évente megrendezésre kerülő Guitarmaggeddon: Next King Of The Blues verseny megnyerésével érte el. A rákövetkező esztendőkben megszámlálhatatlanul sok rangos díjat nyert világszerte, és a legnagyobbak elismerését is begyűjtötte, hiszen Jeff Beck, B.B. King és Joe Bonamassa is felfigyelt rá. Pályafutása egyik legnagyobb sikerének tartja, hogy Eric Clapton négyezer versenyző közül beválasztotta a 2010-es chicagói Crossroads Guitar Festival fellépői közé. Eddig összesen három lemezt adott ki, mindegyikről elmondható, hogy csakis saját szerzeményei szerepelnek rajta. Jelenleg új albumán dolgozik és első koncertlemeze is hamarosan megjelenik. A hónap végén Európa turnéra indul, mely keretén belül immár harmadik alkalommal hazánkba is ellátogat. A budapesti Analog Music Hallban (1116 Budapest, Kondorfa u. 8.) adandó koncerten McGarvey társai Logan Miles Nix dobos és Carmine Rojas basszusgitáros lesznek. Ez utóbbi zenész sokáig Joe Bonamassa együttesében játszott, de dolgozott Tina Turner, B.B. King, Stevie Wonder, Eric Clapton, Al Green, Herbie Hancock és David Bowie oldalán is.

Belépő: elővételben 3500 Ft, a koncert napján 4500 Ft.
Jegyek kaphatók személyesen az Analog Music Hallban, a Musicland lemezboltban és a HangszerPlaza áruházban, valamint online a www.tixa.hu/lots-music weboldalon.

hoati